Islam i el jihaidisme

El Suplement a Catalunya Ràdio 07/02/2015  Sílvia Coppulo

http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/El-suplement/Com-sha-daturar-el-terrorisme-gihadista/audio/868778/

Com viu el món musulmà el terrorisme jihadista?
En parlem amb Mohamad Íkbal (portaveu del Centre Islàmic Camí de la Pau); Carme Colomina (cap internacional diari ARA) i Najía Lofti, economista.

El Suplement

Lofti: “La brutallitat que utilitza l’Estat Islàmic no representa l’Islam”

Íkbal: “L’Estat Islàmic són assassins a sou. Hi ha interessos capitalistes al darrera” “Els principals interessats en mantenir l’Estat Islàmic són els fabricants d’armes”

monoteismesEls convidats al programa condemnen el terrorisme globalment i no reconeixen l’Islam com generador de intolerància. Per mi això fa aigües per tot arreu. L’horror de les accions protagonitzades per l’Estat Islàmic han estat replicades per unes manifestacions brutals de la Universitat Musulmana de El Caire en el sentit de tallar mans i coses similars, o la resposta de la execució de dos presoners a Jordània. Ja no estem parlant d’un grup fanatitzat embogit, estem parlant d’una universitat egípcia i d’un país estructurat ambdós amb perfil del mes occidentalitzats de la zona. Les 15 nenes mortes en un incendi en una escola a Riad al març 2012 per la intransigència islàmica de tenir les portes tancades (http://elpais.com/diario/2002/03/12/internacional/1015887620_850215.html) i no portar el vel i l’abaya, per la qual cosa els mutawin, la policia encarregada de vetllar por la moral i el compliment de la rígida interpretació del islam que regeix a Aràbia Saudí van impedir que  sortissin. No es una qüestió de terrorisme només. Es el producte d’unes normes que fomenten la intransigència, el pensament dogmàtic i la discriminació sistemàtica de les dones (http://www.abc.es/internacional/20140207/abci-muere-universitaria-arabia-201402062118.html). I això sota la aquiescència del demés països islàmics. Precisament són les dones la clau de pas per aportar la solució a un terrible problema que dimana no de grups sectaris i violents sinó d’uns estats i d’una religió que no contempla d’altres veritats diferents de la seva.

L’ús del nikad o la burka no es una qüestió de llibertat. Es un reduccionisme equiparable a la possessió d’armes que a EEUU està relacionat amb la llibertat per les associacions en defensa de l’ús del rifle i els lobys de la industria de les armes. Com pot aquesta dona defensar la llibertat de anar tapada quan moltes dones hi van de forma imposada i es una barrera per ser visualitzades socialment. Una forma de vestir que estigmatitza no pot ser defensada com una expressió de llibertat. Es una perversitat dialèctica. Pura demagògia

mujer-arabia-saudi--644x362

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s